TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Áruházunk egyenlőre TESZT üzemnódban van! A kinézetén és a működésén is még dolgozunk! RENDELÉST NEM TELJESÍTÜNK! A képek TESZT ábrázolások!

válogatott előadók - Elhallgatott zenekarok a 60-as, 70-es évekből...

válogatott előadók - Elhallgatott zenekarok a 60-as, 70-es évekből...
válogatott előadók - Elhallgatott zenekarok a 60-as, 70-es évekből...
1968 és 1975 között létezett néhány zenekar, akiknek minden fellépése, Budapesten és vidéken egyaránt komoly tömegeket mozgatott meg.
Bővebben
Várható szállítás-  :
2023.09.28
További adatok
Raktáron :  5 db
14,00
Részletek
1968 és 1975 között létezett néhány zenekar, akiknek minden fellépése, Budapesten és vidéken egyaránt komoly tömegeket mozgatott meg. Ezek közül is kiemelkedett a Taurus. Már az első fellépésük alkalmával is teltháznyi ember zsúfolódott össze a Budai Ifjúsági Parkban. A koncert végén, a szűnni nem akaró tapsban, őrjöngésben a tömeg a Clark Ádám térre ment, ahol megállítva a közlekedést, már a készülő rendőri intézkedés közepette üvöltötte az ég felé: „Radics Bélát a pártba! Taurust a kormányba!” Ezeknek a zenekaroknak az akkori jelenléte, fellépései, a zenéje, koncertjei, magukban hordozták a szabadság eszméjét. Az akkori párvezetés mindent megtett azért, hogy megállítsa ezeknek az együtteseknek egyre növekvő népszerűségét. Az így elhallgattatott zenekarok sora: Aligátor, Atlantisz, Atlas, Bajtala, Kex, Liversing, Scampolo, Syrius, Taurus, Tűzkerék. Nem naiv a kérdés: vajon miért kellett elhallgattatni ezeket a zenekarokat? Miért nem tudtak nagylemezt kiadni, miért nem kerülhettek be az akkori médiába? A 2016. december 3-án, a MOM Kulturális Központban megrendezett koncerten néhány zenekar eredeti tagjai újra színpadra állították zenekaraikat fiatal tehetségekkel kiegészülve és a régi, ismert dalokat, új hangzással, új tartalommal átdolgozva adták elő. Ennek a koncertnek állít emléket ez a kiadvány. A DVD egy dokumentumfilm, mely a koncert közvetlen előzménye. CD1: 1. Atlas: Szombat éjjel 2. Atlas: Félek, hogy egyszer meghalok 3. Atlas: Ne várj rám 4. Atlas: Merre vagy? 5. Atlas: Töröld le a könnyeidet 6. Új Taurus: Szólíts meg vándor 7. Új Taurus: Megátkozott ember 8. Új Taurus: Napfényes napok 9. Új Taurus: Tovább 10. Új Taurus: Királyi madár 11. Új Taurus: A lángszívű lány 12. Új Taurus: A bika jegyében 13. Új Taurus: Lazítás 14. Új Taurus: Zöld csillag CD2: 1. Balázs Fecó: A kőfalak leomlanak 2. Liversing: The Nazz Are Blue 3. Liversing: It’s All Over Now Baby Blue 4. Syrius: Elfáradtam én már/Virágtánc 5. Syrius: A vámpír 6. Syrius: I’ve Been This Down Before 7. Syrius: Devil’s Masquerade 8. Syrius: God Is Only One 9. Kex Remake: Find The Cost Of Freedom 10. Kex Remake: Ez volt a Kex 11. Kex Remake: Zöld-sárga 12. Kex Remake: Tiszta szívvel 13. Kex Remake: A család 14. Kex Remake: Elszállt egy hajó a szélben 15. Kex Remake: Kanapé
Adatok
EAN kódok
5999887248832
Gyártó
GrundRecords
Beszállítói raktárról!
8-10 nap
Szerző
válogatott előadók
Cikkszám
GR114
Kiegészítő termékek