TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Áruházunk egyenlőre TESZT üzemnódban van! A kinézetén és a működésén is még dolgozunk! RENDELÉST NEM TELJESÍTÜNK! A képek TESZT ábrázolások!

Omega - Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek (CD)

Omega - Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek (CD)
Omega - Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek (CD)

1968 karácsonyára a boltokba került az Omega bemutatkozó nagylemeze, a Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek, amely az első, önálló zenekar által felvett magyar beatalbum lett.

Bővebben
Várható szállítás-  :
2023.10.06
További adatok
Raktáron :  9 db
10,00
Részletek

1968 karácsonyára a boltokba került az Omega bemutatkozó nagylemeze, a Trombitás Frédi és a Rettenetes emberek, amely az első, önálló zenekar által felvett magyar beatalbum lett. A nagylemez dalai még meglehetősen kiforratlanok hangzás és dalszerzés tekintetében is. Az, hogy két olyan felvétel is található rajta, ami már megjelent korábban kislemezen (Halott virágok, Szeretnék visszamenni hozzád), arra enged következtetni, hogy az együttes nem számított arra, hogy teljes albumot készíthet. Az Omega magyaros motívumokat a  pszichedelikus megszólalással vegyítő zenéje azonnal hatalmas siker lett. Az album kétségtelenül legszebb és legkerekebb dala a Ha én szél lehetnék, mely egyáltalán nem érdemtelenül vált a zenekar beatkorszakának egyik legismertebb dalává. Sikeréhez talán az is hozzájárulhatott, hogy a Trombitás Frédi című dallal együtt az MHV még kislemezen is megjelentette. A kirobbanó hangminőségű kiadványt három bónuszanyag teszi teljessé: egy kislemez két dala és egy korabeli, de nem publikált felvétel. 

Dallista:
  1. Trombitás Frédi
 2. A Napba néztem
 3. Egy lány nem ment haza
 4. Kállai kettős
 5. Holnap
 6. Rettenetes emberek
 7. Ha én szél lehetnék
 8. Vasárnap
 9. Szeretnék visszamenni hozzád
10. Halott virágok
 11. Kiskarácsony-nagykarácsony

Bónuszdalok:
12. Naplemente
13. Régi csibészek
14. Vigyázz, vigyázz rám *

    * Kislemezen meg nem jelent dalritkaság.

Adatok
EAN kódok
5999861659159
Gyártó
GrundRecords
Beszállítói raktárról!
8-10 nap
Szerző
Omega
Kiadás éve
2022
Cikkszám
5999861659159
Kiegészítő termékek