TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Áruházunk egyenlőre TESZT üzemnódban van! A kinézetén és a működésén is még dolgozunk! RENDELÉST NEM TELJESÍTÜNK! A képek TESZT ábrázolások!

Hobo - Egy magyar gavallér - Csokonai Vitéz Mihály verseit előadja Hobo

Hobo - Egy magyar gavallér - Csokonai Vitéz Mihály verseit előadja Hobo
Hobo - Egy magyar gavallér - Csokonai Vitéz Mihály verseit előadja Hobo
A hazai művészeti élet egyik élő legendája, a Kossuth-díjas előadóművész, Földes László Hobo legújabb zenés estjét Csokonai Vitéz Mihály verseiből állította össze, az idén 150 éves Debreceni Csokonai Nemzeti Színház felkérésére.
Bővebben
Várható szállítás-  :
2023.09.28
További adatok
Raktáron :  5 db
8,10
Részletek
A hazai művészeti élet egyik élő legendája, a Kossuth-díjas előadóművész, Földes László Hobo legújabb zenés estjét Csokonai Vitéz Mihály verseiből állította össze, az idén 150 éves Debreceni Csokonai Nemzeti Színház felkérésére. . Hobo azonban nem egyedül pengeti meg Csokonai költészetének húrjait, hanem valódi húrok, két hegedű, két brácsa és egy cselló társaságában. Az öt kiváló zenész és énekes (Szirtes Edina Mókus, Haraszti Krisztina, Csonka Gábor, Hegyaljai-Boros Zoltán, Kertész Endre) rengeteget tesz hozzá az album különlegességéhez, igazi irodalmi csemege-jellegéhez. Olyan zenét varázsolnak a lemezre, amely valóban Csokonai korát idézi, s ahol a játékos versek hangulatához tökéletesen illő muzsikájuk szinte észrevétlenül komorul el, válik tragikussá a költő élete végének közeledtével. A zenekarvezető szerepét is betöltő Szirtes Edina Mókus nemcsak a versek megzenésítését vállalta magára, hanem sokszor együtt is énekel Hobóval. . Közreműködők: Földes László Hobo – ének Szirtes Edina Mókus – hegedű Csonka Gábor – hegedű, vokál Haraszti Krisztina – brácsa, vokál Hegyaljai-Boros Zoltán – brácsa Kertész Endre – gordonka, ének Dallista: 1. Oráció, melly a vígjáték (Kanyóné) előtt mondatott 2. „Ó édes dominatiom…” 3. „Sok ezerjókkal…” 4. A poéta gyönyörködése 5. Kifakadás 6. A hír 7. A fösvény 8. A magyar gavallér 9. Szerelemdal a ’Tsikó-bőrös Kulatshoz 10. Közhíré bocsájtás 11. Egy individuale dátum az asszonyi állhatatlanságról 12. Egy fiatal házasulandónak habozása 13. Lipittlotty 14. Óda az árnyékszékhez 15. A szeplő 16. A patyolat 17. A boldogság 18. Az én poézisom természete 19. A tavasz 20. Pata község lakosainak írott vers 21. A főtiszteletű, méltóságú és tekintetű Rendekhez 22. Marosvásárhelyi gondolatok 23. Az estvéhez 24. Levél Lillához 25. A magánossághoz 26. Csurgó prédikáció 27. Tüdőgyulladásomról 28. Halotti versek 29. Szabadság
Adatok
EAN kódok
5999887248214
Gyártó
GrundRecords
Beszállítói raktárról!
8-10 nap
Szerző
Hobo
Cikkszám
GR085
Kiegészítő termékek